woensdag 30 juni 2010

Een dagje Razende Bol

Het was een mooie dag zaterdag, een prachtige dag om te gaan varen.
En zo geschiedde.....

Toen we door de sluis waren gevaren en ons in de buitenhaven bevonden, moesten we ineens afremmen omdat we bijna een zeehond dachten te raken. Natuurlijk laat Bertus ( zo wordt deze zeehond, die hier vaak rondzwemt, door de Heldernaren genoemd ) zich niet zomaar door het eerste het beste bootje aanvaren. Hij maakt er gewoon een spelletje van om ineens voor of achter een boot op te duiken:De meiden vonden het prachtig....

Na enige vertraging ( zal ik het later nog eens over hebben, heeft te maken met een politieboot ;) ) kwamen we dan aan op de Razende Bol ( ook wel Noorderhaaks genoemd) . Het is een onbewoond eilandje naast Texel en het is heerlijk daar. Een groot strand met wat dagjesmensen. De kinderen konden er heerlijk spelen:


Lekker in hun rubberbootje, zandtaartjes maken en af en toe nog een glimp van een zeehond in het water:
Als je goed kijkt, zie je hier de zeehond met zijn koppie boven het water uitkomen en op de achtergrond zie je de vuurtoren van Den Helder, De lange Jaap:


Al met al een heerlijk dagje zon, zee en strand.......

2 opmerkingen:

  1. Klinkt zalig, Natas. Onze kleintjes willen dolgraag weer eens naar de 'echte zee' ("de echte zee, mama. Niet dat meertje hier in de buurt. Dat is geen zee. Die heeft geen golven"), dus misschien moeten we maar eens samen gaan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke dag! het blijft mij verbazen dat er gelukkig nog zoveel mooie plekjes zijn in nederland.

    BeantwoordenVerwijderen