vrijdag 2 december 2011

De tijd van het jaar?

Wat is dat toch, deze tijd van het jaar?!

Aan de ene kant ben ik op dit moment veel gevoeliger en emotioneler ( ik weet dat het geen vrouwelijke hormonen zijn nu ) en zelfs wat neerslachtiger dan anders. Het voelt alsof ik geestelijk in de wacht sta en feitelijk klopt dat denk ik ook. Soms zou ik wensen dat ook mensen een winterslaap deden, ik denk dat ik een heel eind kom, zeker met de drukte die de feestdagen met zich meebrengen ;)

Aan de andere kant voelt dat "in de wacht staan" ook wel weer prettig. Buiten het gejaag van de feestdagen ( snel op koopavond kadootjes halen, want dan zijn de kindjes er niet bij etc ) voel ik een bepaalde rust over me heen komen. Ik kan bijvoorbeeld genieten van een dag met mist, heel mysterieus en sprookjesachtig en ik wacht vol spanning op het eerste echte pak sneeuw, dat je niet meer kunt autorijden en wel moet genieten van wat sneeuw met zich meebrengt. Gewoon leven in het moment.

Het klinkt en voelt zo gespleten, net alsof ik vanaf een hoger punt naar mezelf kijk en lach, omdat ik zie dat dat poppetje daar beneden aan het stressen is, terwijl ik eigenlijk allang weet dat alles goed komt, dat de rust mij heelt en dat de tijd van wedergeboorte niet lang meer op zich zal laten wachten......


Hier past natuurlijk een slaapliedje perfect bij.....
3 opmerkingen:

 1. Mooi liedje!

  Ik moest meteen hier aan denken bij het lezen van jouw post:

  http://talesofanorthernwanderer.blogspot.com/2011/12/donkerte.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Valhalla,

  Ontzettend bedankt voor je link! Ik had dat stukje even broodnodig om te lezen. Ik merk dat ik in deze periode behoefte heb aan rust en tijd om te overdenken, zo voelt het ook vanbinnen. Verder heb ik ook behoefte aan mensen/gezin om me heen, warmte, het niet alleen zijn. Maar de drukte (o.k. de door onszelf opgelegde drukte v.w.b. de feestdagen)_ dit ik door de feestdagen ervaar heb ik altijd al echt als druk/pressie ervaren, als iets wat niet thuishoort in deze periode. Ik weet dat andere mensen deze drukte wellicht anders ervaren, misschien zelfs als gezelligheid.
  Ik zelf ga een tandje terugschakelen, even een lagere versnelling. ZZZZZzzzz, welterusten en tot Yule

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier hetzelfde gevoel, volgens mij gaan we allemaal in winterstand.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen