dinsdag 7 februari 2012

IJspret bij de ark


Jeeehhhh!!!!!!!
Voor het eerst in de jaren dat we er wonen is het dan zover; de gracht is helemaal dicht gevroren en we kunnen schaatsen!! De voorgaande jaren vroor het te kort of was er teveel wind, was het gemaal net te actief of noem het maar op. En nu kunnen we dan eindelijk genieten van het feit dat we vanaf het terras van de ark, direct op het ijs stappen. De buurman heeft al een klein radiootje neergezet voor de muziek en eventueel een bouwlamp in de aanslag voor als we vanavond nog willen schaatsen.

Aurora, die grote meid van bijna 6 jaar oud heeft al een paar keer met haar tante geschaatst bij de ijsbaan en ze pikt alles zo heerlijk snel op. Tante Monique had een tijd geleden als verrassing een paar hele mooie kunstschaatsen voor haar op de kop getikt en ze staan zo stoer en ze gaat al zo hard!!

Lynn, de jongste van ruim 3 jaar, heeft van die plastic glij-ijzertjes. Vandaag voor het eerst had ze ze aan. Nog even wennen, maar met mama op het ijs vindt ze het dan wel erg leuk. Aurora had de foto genomen, maar ik geloof dat ik net te groot was ;-) ( gelukkig maar, want het is niet mijn favoriete hobby; op foto's staan )Zelf moet ik toch nog even verder kijken voor een knap paar tweedehands schaatsen. Ik had bij de Kringloopwinkel een paar Viking Noren gekocht, maar dan de echte!! En ik zwik dan al heel snel met mijn enkels, heb ik gemerkt, dus wil ik graag combi-noren kopen, vanwege de stevigheid. Misschien wil iemand ruilen, die met de combi-noren begonnen is en nu de " real deal " wil??! Vandaag heb ik me voortbewogen op geleende ijshockeyschaatsen, om zo toch even aan het ijs-plezier deel te nemen.

In ieder geval hebben we erg veel ijspret gehad vandaag! En morgen misschien lekkere warme chocomelk maken voor de schaatsers die voorbijrijden en natuurlijk voor onszelf.

Dan nog even wat plaatjes van de ark in het ijs:
Ter info; die twee schaatsers zijn Aurora met haar opa ( mijn schoonvader ) van 70 jaar oud!!

2 opmerkingen:

  1. Ik hartje jullie ark!!
    Leuke foto's van de ijspret van je meisjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk, Natas, en wat staan ze al stoer op hun schaatsjes! Veel plezier de komende tijd met alle ijspret :)

    BeantwoordenVerwijderen