donderdag 3 mei 2012

Groen Goud vervolg

In het logje onder deze heb ik een promo-filmpje van de aflevering van Tegenlicht met de titel: "Groen Goud" geplaatst Het is natuurlijk niet de hele aflevering, maar het geeft een kleine samenvatting weer van de aflevering die op 30 april en 's ochtends op 01 mei is uitgezonden.

Ik zelf heb de aflevering gezien en ik werd helemaal enthousiast;
Nu eens niet alleen vreselijk nieuws over de teloorgang van onze aarde horen, maar ook mogelijke oplossingen geven.
Je ziet verwoestijnde gebieden langzamerhand weer opleven en de vegetatie en het aantal bomen nemen weer toe, doordat het gebied geholpen wordt maar tevens ook met rust gelaten, zodat de natuur, met medewerking ( i.p.v. tegenwerking ) van de mens haar gang weer kan gaan.

Mijn tip: als je een goede documentaire wilt kijken en je vindt de tijd ( circa 50 minuten )ga dan via " uitzending gemist " deze aflevering van Tegenlicht bekijken.

Hieronder nog een kleine samenvatting zoals vermeld op de site van de VPRO over de aflevering:

Al meer dan 15 jaar is de cameraman en ecoloog John D. Liu bezig met zijn wereldwijde missie om woestijnen te vergroenen en biodiversiteit te herstellen. Het begon allemaal in 1995 toen Liu het Löss-plateau in China filmde. Hij zag hoe de lokale bevolking een gebied bijna zo groot als Nederland veranderde van een dorre, uitgeputte woestenij in een grote groene oase. Die ervaring veranderde zijn leven. Vanaf dat moment reist John Liu de hele wereld af om regeringsleiders, beleidsmakers en boeren met zijn beelden en kennis te overtuigen en te inspireren. Onvermoeibaar brengt hij de boodschap dat herstel van ecosystemen niet alleen mogelijk is, maar ook nog eens economisch zeer zinvol.
Tegenlicht volgde Liu op zijn missie in Jordanië en laat aan de hand van Liu’s eigen filmmateriaal zien dat een groene toekomst wereldwijd mogelijk is.
Samenstelling: Jeroen van den Berk / Gijs Meyer Swantee Regie: Rob van Hattum / John D. Liu Research: Gerko Wessel Productie: Marie Schutgens Eindredactie: Henneke Hagen / Jos de Putter

3 opmerkingen:

 1. Oja, sinds de nieuwe lay-out, krijg ik het niet meer voor elkaar om aparte alinea's in mijn tekstgedeelte te krijgen hier op Blogger. Ondanks de vele enters tussen de regels in de tekstopmaak. De oplossing zal waarschijnlijk simpel zijn, maar ik heb hem nog niet gevonden. Misschien kan iemand mij die geven?! Bedankt van een semi-digibeet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh kijken kijken kijken. Dank voor de tip, iets positiefs horen is heel fijn en goed voor de moraal :)

  Doe je je berichten in HTML typen of bij 'nieuw bericht'? Als je een bericht aan het typen bent zie je dat links staan.

  Je kan als je een youtube filmpje deelt op blogger, het bericht opslaan. Dan lijkt het of je er niets meer bij kan typen maar als je dan je bericht opslaat en daarna weer verder bewerkt in html kan je eronder gewoon een stukje typen.

  Maar bij mij deed ie ook heeeeel lang heel gek, ik heb toen een nieuwe sjabloon erop gezet en toen deed ie het opeens??? Groetjes van mede-digibeet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey, thanks voor de tip. Ik ga het bij mijn volgende logje uitproberen! Het ziet er dan toch overzichtelijker uit met alinea's.

  BeantwoordenVerwijderen