donderdag 26 september 2013

Tijd om stappen te nemen

Door een mindere periode in mijn persoonlijke leven vorig jaar, ben ik in veel opzichten even stil komen te staan. Nu gaat het alweer een tijdje beter en dus dringen zaken zich weer aan, waarvan ik het gevoel heb dat ik er iets mee "moet" gaan doen.
Ik ben dan wel een dieseltje, ik heb altijd een grote aanloop ( vooral veel nadenken, afwegen, details etc ) en hele kleine beginstapjes nodig om uiteindelijk een verandering tot stand te brengen, maar sommige zaken blijven zich aandienen en daar wil ik graag wat mee.

Zo ben ik nu weer bezig de volgende boeken te lezen, die ik vorig jaar al had gelezen:

"Hypotheekvrij" van Gerhard Hormann


En "Deflatie in aantocht" van Eric Mecking


Ik wil graag een stuk van mijn hypotheek af gaan lossen, in ieder geval het stuk verbouwingshypotheek van € 25.000 die we hebben afgesloten. Ik ben er nog wel vrijblijvend in als het gaat om de termijn waarin ik dit wil aflossen, aangezien we dit als gezin zullen moeten doen en ik niet weet hoe mijn man hier in staat ( of hij rigoureus wil bezuinigen en aflossen of alleen de extra's af wil staan om af te lossen ). Maar het houdt me wel bezig omdat het om een aflossingsvrij gedeelte van de hypotheek gaat en deze schuld dus aan het einde van de looptijd nog steeds zal bestaan. Hoe? en wat?, dat zijn vragen die ik dit jaar wil proberen in te vullen voor mezelf en mijn gezin. En of we het alleen bij het verbouwingsgedeelte laten of ook nog een stuk aflossingsvrij op de hoofdsom gaan aflossen hangt ook van onze beslissingen samen af. Vast staat dat we goed moeten gaan nadenken hoe we in het leven staan op dit moment en hoe we er ten tijde van ons pensioen bij zullen zitten. En wat voor mij persoonlijk het belangrijkste is; ik wil graag onafhankelijker worden! Misschien kunnen we ook onze hypotheek naar een andere vorm oversluiten, al werd dit laatst in onze situatie nog afgeraden door de bankadviseur. Time will tell..... Maar dat er iets moet gebeuren staat vast.

Heeft iemand nog goede tips ( boeken, eigen ervaring, artikelen ) over dit onderwerp? Ze zijn van harte welkom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten